Sandra Nováková

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/www/20379/zivotopisyosobnosti_cz/www/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /data/www/20379/zivotopisyosobnosti_cz/www/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /data/www/20379/zivotopisyosobnosti_cz/www/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /data/www/20379/zivotopisyosobnosti_cz/www/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /data/www/20379/zivotopisyosobnosti_cz/www/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /data/www/20379/zivotopisyosobnosti_cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /data/www/20379/zivotopisyosobnosti_cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Sandra Nováková (* 15. dubna 1982, Praha) je česká herečka, sestra českého herce Adama Nováka, s nimž si jako malá zahrála například v televizním seriálu "Správná šestka" nebo v "Bylo nás pět", kde Sandra Nováková ztvárnila jednu z hlavních postav - Evičku Svobodovou.

Sandra také hrála ve filmech Jezevec nosí pochybnosti, Poslední přesun, Eliška má ráda divočinu, Kytice, Muž, který vycházel z hrobu.

V posledních letech hraje v českém úspěšném seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hraje sestru v nemocnici Gábinu. V roce 2007 také přichází do kin film Pusinky, kde Sandra Nováková hraje hlavní roli dívky Karolíny. Také si zahrála v druhém dílu Soukromích pastí.

Taky chodí hodně běhat, plavat, jezdí na kole, miluje jízdu na kolečkových bruslích, strašně ráda tančí a zpívá (založila s Petrou Nesvačilovou šansonovo-jazzové večery, kde také zpívají). Dále ráda hraje, čte a cestuje. Jejím však největším koníčkem je móda, a proto také ráda nakupuje, obléká se, experimentuje, kombinuje.

Filmografie

  • Drahá tchyně (2010)
  • Zakázaný člověk (2009)
  • Veni, vidi, vici (2009)
  • Protektor (2009)
  • Soukromé pasti (2008)
  • Svět z papíru (2008)
  • Vy nám taky, šéfe! (2008)
  • Pusinky (2007)
  • Nadměrné maličkosti: Manželé roku 2006 (2006)
  • O malíři Adamovi (2006)
  • Sůva z nudlí (2006)
  • Ordinace v růžové zahradě (2005)
  • Pojišťovna štěstí (2004)
  • Miláček (2002)
  • Deník šílené manželky (2001)
  • Muž, který vycházel z hrobu (2001)
  • Český Robinson (2000)
  • Kytice (2000)
  • Policejní pohádky strážmistra Zahrádky (2000)
  • To jsem z toho jelen (2000)
  • Eliška má ráda divočinu (1999)
  • Kinetická encyklopedie všehomíra (1998)
  • Draculův švagr (1996)
  • Manželská tonutí (1996)
  • Poslední přesun (1995)
  • Bylo nás pět (1994)
  • Správná šestka (1993)
  • Jezevec nosí pochybnosti (1992)